Pileli Kabak Böreği Tarifi

Konusu 'Hamur İşleri' bölümündedir ve deep tarafından 4 Haziran 2012 başlatılmıştır.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Pileli Kabak Böreği Tarifi, Pileli Kabak Böreği nasıl yapılır
    pileli kabak.jpg
    Malzemeler
    • 1 bardak=250 ml
    • 2 yufka
    • 2 kabak, rendelenmiş
    • 1/2 bardak yoğurt
    • 1/2 bardak süt
    • 1/2 bardak peynir (kaşar, beyaz, dil, örgü, labne vs.)
    • 1/4 bardak zeytinyağı
    • maydanoz
    • dereotu
    • 2 yumurta
    • karabiber
    • kırmızıbiber

    ölçüler mini fırın tepsisine göredir.

    Pileli Kabak Böreği Yapılışı
    1. Yufka hariç tüm malzemeler karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır.
    2. Yufkanın biri tezgaha serilir. Üzerine iç malzemenin yarısı tüm yufkayı ıslatacak şekilde yayılır.
    3. Üst ve alt uçları pilelendirilerek ortada birleştirilir.
    4. Ortadan ikiye bölünür (yani tepsinin boyuna göre) ve yağlı kağıt serilmiş olan tepsiye yerleştirilir.
    5. Aynı işlem pek tabi ki diğer yufka için de tekrar edilir.