Ezme Turşu Tarifi

Konusu 'Turşular & Konserveler' bölümündedir ve mahir tarafından 25 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Ezme Turşu Tarifi, Ezme Turşu nasıl yapılır
    [​IMG]

    Ezme turşu olur mu demeyin, bu güzel tarifi deneyebilirsiniz.

    Malzemeler
    • 4 kg olgun
    • Domates
    • 1 kg
    • Kırmızı biber
    • 10-20 adet acı biber (acı isteniyorsa)
    • 1 baş sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • 1,5 yemek kaşığı
    • Tuz
    • 1/2 bardak
    • Sıvı yağ
    • 1/2 bardak
    • Sirke
    • Yarım demetten az
    • Maydanoz

    Ezme Turşu Yapılışı
    Malzemelerin hepsi yıkayın. Domatesleri rendeleyin, kırmızı biberlerin çekirdekleri ayıklandıktan sonra yeşil biberlerin bir kısmıyla robotta çekin. Maydanozu ince doğrandıktan sonra tüm malzemeyle birlikte karıştırın ve saklayacağınız kabın içine koyarak, yaklaşık 2 hafta bekletin, turşu olunca afiyetle yiyebilirsiniz.
    Afiyet olsun…

Sayfayı Paylaş