8.Sınıf Fen ve Teknoloji Sorular

Konusu 'SBS' bölümündedir ve Mr.Jackson tarafından 27 Kasım 2009 başlatılmıştır.

  1. Mr.Jackson

    Mr.Jackson Sagopa Kajmer

    1
    I. K maddesi ele kayganlık veriyor
    II. L maddesi çinkoya (Zn) etki ederek Hidrojen gazı açığa çıkarıyor
    III. K ve L maddesi birleşerek M maddesini oluşturuyor
    Buna göre K,L,M Aşağıdakilerden hangisidir?
    K M L
    A) baz asit tuz
    B) tuz baz asit
    C) asit baz tuz
    D) baz tuz asit

    2. Aşağıdakilerden hangisi asit-baz reaksiyonuna örnek olabilir?
    A) HCl + KOH KCl + H2O

    B) 2HCl + Ca CaCl2 + H2

    C) CO + ½ O2 CO2

    D) NaOH Na+ + OH-






    3.Eşey hücresinde 26 kromozom bulunan bir canlının vücut hücresinde kaç kromozom bulunur
    A)104 B)52 C)26 D)13


    4.Aşağıdakilerden hangisi asit ve baz çözeltilerinin ortak özelliğidir?
    1-Acımsı olma
    2-Elektrik akımını iletme
    3-Turnusol kağıdına etki etme
    a)yalnız 1 b)yalnız 2 c)1 ve 3 d)2 ve 3


    5.Kimyasal tepkimeler için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) Atomların sayısı korunur.
    B) Kütle korunur
    C) Moleküllerin sayısı korunur.
    D) Atom türü korunur.



    6.C2HXO2 +3O2 2CO2 + 4H2O denkleminde bulunan C2HXO2 bileşiğindeki x ‘in değeri aşağıdakilerden hangisidir?
    a.2 b. 4 c. 6 d. 8


    7. Aşağıdaki Bileşiklerin hangisinde apolar kovalent bağ vardır?
    A) CH4 B) NH3 C) O2 D) MgCl2


    8. C + O2 ----> CO2 + ısı tepkimesi nasıl bir tepkimedir?

    A)Endotermik, sentez tepkimesi
    B)Ekzotermik, analiz tepkimesi
    C)Endotermik, analiz tepkimesi
    D)Ekzotermik, sentez tepkimesi

    9. A+ B C denklemindeki maddeler için,

    Aşağıdakilerden hangisi kesinlikle doğrudur?

    A) A bileşiktir B) B elementtir C) C elementtir D) C bileşiktir

    129. *Deniz yıldızının kopan parçasından yeni canlı oluşumu
    *Tohumdan kök ve yaprakların çıkması
    *Öglenanın boyuna bölünmesi

    Yukarıda verilen olayların ortak özelliği aşağıdakilerden hangisidir?

    A)Eşeyli çoğalma örnekleridir
    B)Olaylar mitozla meydana gelir.
    C)Oluşan canlılar n kromozomludur.
    D)Rejenerasyonla üreme örnekleridir.






    1-D 2-A 3-B 4-D 5-C 6-C 7-C 8-D 9-D 10-B
    Son düzenleme: 27 Kasım 2009