5. Sınıf Matematik Testleri

Konusu 'Sınavlar' bölümündedir ve cicozz tarafından 29 Aralık 2010 başlatılmıştır.

  1. cicozz

    cicozz Çocukluk cicozlarda saklı

    5. Sınıf Matematik Testi Soru ve Cevapları, 5. Sınıf Test Çöz Matematik
    1. 100 metreyi 10 saniyede koşan bir atletin hızı saatte kaç km dir?
    A. 36
    B. 60
    C. 150
    D. 360

    2. Beş sayının aritmetik ortalaması 300’dür. Bunlardan üçünün aritmetik ortalaması 178 ise diğer iki sayının aritmetik ortalaması kaçtır?

    A. 326
    B. 483
    C. 648
    D. 966

    3. Aşağıdaki sayı dizisinde kuralı bozan sayı hangisidir? 2-5-10-19-37-75

    A. 5
    B. 10
    C. 19
    D. 37

    4. Bursa’dan Manisa’ya giden bir yolcu otobüsü, 4 saat 20 dakika yol gittikten sonra 35 dakika mola veriyor. Tekrar yola çıktıktan 3 saat 25 dakika sonra 25 dakika daha mola vererek, 1 saat daha yol gidiyor ve Manisa’ya saat 18.40 ta varıyor. Bu otobüs Bursa’dan saat kaçta yola çıkmıştır?

    A. 9.45
    B. 8.55
    C. 9.15
    D. 8.45

    5. 563 639 sayısında “3” rakamlarını 4 artırırsak sayı kaç artar?

    A. 4400
    B. 440
    C. 40400
    D. 4040

    6. 14.02.2008 tarihinden 40 gün sonraki tarih aşağıdakilerden hangisidir?

    A. 21.03.2008
    B. 22.03.2008
    C. 23.03.2008
    D. 24.03.2008
    E. 25.03.2008

    7. 2 katının 5 eksiğinin 6 fazlasının 9 a bölümü olan 5 olan sayı kaçtır?

    A. 38
    B. 22
    C. 19
    D. 57

    8. Tabanı 8 cm olan bir parelal kenarı alanı 72 cmkare oladuğuna göre yükseliği kaçtir?

    A. 11
    B. 10
    C. 9
    D. 8

    9. “On milyon bin on” okunuşu verilen sayının rakamla yazılışı aşağıdakilerden hangisidir?

    A. 10 100 010
    B. 10 001 010
    C. 10 010 010
    D. 10 000 110

    10. Ardışık üç tek sayının toplamı 81’dir. Bunlardan en küçüğü kaçtır?

    A. 23
    B. 25
    C. 27
    D. 29

    11. İki sayıdan biri diğerinin 3 katından 5 fazladır. Toplamları 69 olduğuna göre, büyük sayı kaçtır?

    A. 53
    B. 16
    C. 28
    D. 76

    12. A 2 B
    x 3 8
    ........................
    1 0 0 8
    + 3 7 8 .
    .......................
    4 C 8 8
    Yukardaki çarpma işlemine göre A+B+C kaçtır?

    A. 10
    B. 14
    C. 19
    D. 21

    12. Aşağıdaki toplama işlemlerinden hangisinde verilmeyen sayı en büyüktür?

    A. 456 + ? = 1016
    B. 485 + ? = 755
    C. 323 + ? = 1003
    D. 861 + ? = 1337

    13. Bir çiftlikte 12 tavuk kümesi, her kümeste 103 tane tavuk olduğuna göre bu çiftlikte kaç tavuk ayağı vardır?

    A. 2005
    B. 2400
    C. 2575
    D. 2472

    14. Aşağıdaki verilen işlemlerden hangisi yanlıştır?

    A. 101x1000=10 100
    B. 202x101= 20 604
    C. 304x100 = 30 400
    D. 400x1111= 444 400

    Cevap Anahtarı
    1-D, 2-A, 3-C, 4-B, 5-D, 6-E, 7-B, 8-C, 9-B, 10-B, 11-A, 12-B, 13-D, 14-A