Antalya'daki Taciz Olayı

SüKuN Harbi Aktif Üye
Almanya Başbakanı Angele Merkel, Antalya'da tutuklu bulunan Marco W.'nin Almanya'ya geri dönmesi için çaba sarfettiklerini söyledi.

Merkel, bugün başbakanlıkta yaptığı açıklamada, 13 yaşındaki bir İngiliz kıza cinsel taciz iddiası ile tutuklu bulunan 15 yaşındaki Alman Marco W.'nin serbest bırakılması için çaba sarf edeceklerini duyurdu. Merkel, "Alman genci Marco W.'nin serbest bırakılması için çabalarımızı heyecana kapılmadan sakin ve sükunetle hareket ederek sürdüreceğiz. Türk makamlarıyla bu konuda temas halindeyiz. Bunu tüm düzeylerde yapıyoruz. Dışişleri bakanlığımızın bu konuda yoğun çabaları var. Alman gencinin serbest bırakılması için ortak çaba sarf ediyoruz ve bunu sürdürmeye devam etmeliyiz" dedi.

SPD İçişleri Uzmanı Dieter Wiefelspütz de küçük yaştaki bir İngiliz kıza cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Marco W.'ye yardım etme sözü verdi. Wiefelspütz, Marco'nun kendi ülkesinde yargılanmasının daha uygun olacağını savundu. Öte yandan Birlik Partisi Dışişleri Sözcüsü Eckard Von Klaeden ise, bu konuda Türk adaletine baskı uygulamanın doğru olmadığını söyledi.
 

Benzer Konular

Üst